Helden of sukkels?
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
10 Mei 2016 | Spanje, Berzocana
We besluiten weer buiten de deur te gaan ontbijten; lekker!
Als we bij het hotel vertrekken, worden we innig omhelsd door de eigenaar die ons allerlei onverstaanbare woorden toeschreeuwt. Wij zullen wel nooit achterhalen of hij ons helden of sukkels vond. Vol goede moed gaan we op pad met arm en beenstukken, daarover onze windatopper en daarover ons regenpak. Het is steenkoud en het regent keihard. Bovendien staat er een koude poolwind. We gaan vandaag Guadalupe niet halen dat is duidelijk. Rond vier uur staan we rollend van de kou en druipend van de regen in hotel rural in Berzocana. We hebben er toch nog 65 km opzitten in dit helse weer.
De airco gaat op 27 graden, de verwarming in de badkamer gaat op de Hoogste stand en we genieten van een gloeiend hete douche en badkuip. En dit alles in Spanje in de maand mei; de maand met het meest stabiele weer. Morgen zien we weer verder, maar nog een dag in zulk hondenweer fietsen, zien we bepaald niet zitten.
10 Mei 2016 - 19:40
Leo Daverveld:
Marco, gefeliciteerd met je verjaardag. 65= Belgische AOW ?
Wij leven met jullie mee, we zitten ook in de zeikende regen.
Groeten en sterkte,
Annie en Leo