Kutna Hora
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
14 Juni 2015 | Tsjechische Republiek, Kutná Hora
Om 9.00 uur verlaten we het nog slapende Praag; heerlijk om zo‘n stad op zondagmorgen uit te fietsen. Na het onweer van gisteren is het nu lekker fris en het is een feest om hier te mogen fietsen. Het enige minpuntje is de catering. Er is werkelijk helemaal niets te krijgen in de dorpjes: er is geen winkel, geen cafe, geen barretje, niente! Terwijl we toch door het bepaald niet armste deel van Tsjechië fietsen. De enorme villa's en statige landhuizen hier vormen best wel een schril contrast met de wooncontainers in de buitenwijken van Praag en de vervallen boerderijen op het platteland.
Rond 13.00 uur eten we onze broodjes op het centrale dorpsplein van Koerim en daarna fietsen we in steeds warmere omstandigheden naar Kutna Hora. Om 16.00 uur komen we in dit oude zilverstadje aan en het is een pareltje. Niet voor niets staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na het inchecken in hotel Kreta(!)bezoeken we het stadje waarbij we helaas de kathedraal niet inkunnen vanwege filmopnamen. Maar evengoed blijft dit stadje een bezoek meer dan waard.
Gezien het naderende onweer besluiten we terug te gaan naar ons hotel en daar te eten. Achteraf een prima beslissing, want de gerechten zijn gewoon lekker en ook nog eens spotgoedkoop.
Om 20.30 uur gaan we naar onze kamers; de 95 km van vandaag in deze warmte heeft ons genekt!!!!!!