Van paardenstal naar paleis!
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
01 Juni 2015 | Duitsland, Bad Ems
We zetten onze tocht voort richting Koblenz: volgens de hotelier nog maar 1 pukkel en dan steeds naar beneden. De realiteit is totaal anders: de hele dag volgen de beklimmingen elkaar op, de ene nog langer en steiler dan de andere. Maar na ruim 100 km arriveren we tegen 17.00 uur in Bad Ems, een luxe kuuroord aan de rivier de Lahn. We vangen bot bij het Parkhotel en moeten een verschrikkelijk steile weg nemen om bij hotel Schweizerhaus te komen. Maar het is de moeite meer dan waard: een keurige kamer, een mooi uitzicht op het stadje en last but not least een culinair paradijsje. De kok is cum laude afgestudeerd aan een of andere hotelhogeschool en staat al jarenlang met twee bestekjes in de Michelin-gids. En terecht!!
Als Marco er ook nog in slaagt onze wielerkleding gewassen te krijgen, kan onze dag niet meer stuk. We zijn vandaag via weer een prachtige route van paardenstal naar paradijs gegaan.