Een alternatieve route.
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
12 Juni 2025 | Frankrijk, Rochemaure
Voor vandaag staat een rit van amper 50 km op het programma dus we kunnen uitslapen en voor vertrek nog even zwemmen. Als we tegen 11.00 uur aanbieden, is het al dik 30 graden. Maar gelukkig hebben we de wind weer tegen. Om een lange steile beklimming te vermijden hebben we gisteravond nog een alternatieve route gemaakt in Komoot. Dat gaat bijna altijd goed, behalve deze keer. We komen op een nauwelijks begaanbaar paadje dat kilometers evenwijdig aan de Rhone loopt. We vrezen dat het paadje uiteindelijk doodloopt of eindigt in een akker. Uiteindelijk loopt het allemaal goed af en komen we bestoft en bezweet bij onze chambres d'hotes in Saint Julien de Peyrolas. We worden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en met uitzicht op het zwembad genieten we van ons welkomstdrankje. Raden waar we even later in liggen!!?? Aangezien we al ver naar het zuiden zitten, is de avondmaaltijd pas om 20.00 uur. We laten ons verrassen door het menu van de gastvrouw. Morgen starten we onze laatste dagroute; een tocht van ruim 60 km naar Avignon.