Gastvrij
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
11 Juni 2025 | Frankrijk, Rochemaure
Vandaag hebben we enkele vormen van Franse gastvrijheid ondervonden. Het ontbijt in de b en b vanmorgen was sober Frans, maar met liefde gemaakt. We hebben afscheid genomen van Cathy en Ben die ons een alternatieve afdaalroute gaven en ons uitzwaaiden. De afdaalroute was inderdaad minder steil, iets langer en adembenemd mooi. Eenmaal terug op de harde weg vervolgen wij onze tocht over de Via Rohna. In een klein dorpje is de weg gebarricadeerd door bussen en trucks van de wielerploegen die deelnemen aan de Dauphine Libere. We komen er niet voorbij en moeten omrijden. Even later komen we bij een camping met een terras. We willen een kopje koffie dri ken, maar we worden weggejaagd omdat onze fietsen niet op de juiste plaats staan. Kilometers verder vinden we een bar-cafe-restaurant met een terras. Voordat we kunnen gaan zitten, wordt ons al gevraagd of we willen eten. Als we antwoorden dat we graag een koffie willen drinken, krijgen we te horen dat dat helaas niet kan. Gelukkig worden we na onze tropische tocht zeer gastvrij ontvangen in de b en b in Rochemaure. We kunnen zwemmen onze was doen en 's avonds lekker eten.