In de wacht
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
07 Juni 2025 | Frankrijk, Verdun-sur-le-Doubs
We beginnen deze dag met een keurig ontbijt (zonder uitvoerige uitleg en zonder toezicht) en verlaten rond half 10 Hotel Le Corbeau richting Verdun sur Le Doubs. De weersvooruitzichten zijn niet al best, maar het is droog en de temperatuur is aangenaam om te fietsen. Helaas is het landschap vandaag niet adembenememd; of zijn wij inmiddels te zeer verwend? Omdat de weerstations voor ca. 15.00 uur onweer en zware regen voorspellen, fietsen we stevig door en komen we net voor 15.00 uur onder een flets zonnetje Verdun sur Le Doubs binnenfietsen. Bij de Chambres d'hotes hangt de mededeling dat gasten vanaf 17.00 uur welkom zijn. Dus mogen we ruim 2 uren in een Frans gat wachten op de madame van de Chambres d'hotes. Om 17.00 uur blijkt de madame van de chambre ook nog van het andere geslacht te zijn. We mogen gelukkig binnenkomen en de chambre bewonderen. Mijn moeder zaliger zou gezegd hebben: het is allemaal wel heel apart ingericht. Afijn, ieder zijn smaak.
's Avonds wandelen we het dorp in op zoek naar een restaurant. Het eerste is gesloten vanwege ziekte van de kok. Gelukkig was er zelfs nog een tweede restaurant waar we goed gegeten hebben.
Vanwege een storing bij de website van Waarbenjijnu kon ik gisteravond geen verslag sturen. Nu dus het tweede, complete verslag.