Een bizar ontbijt
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
05 Juni 2025 | Frankrijk, Auxonne
Tijdens de maaltijd van gisteravond had Marco precies uitgelegd hoe een fietsersontbijt er uit zou moeten zien. De ontbijttafel stond vanmorgen dan ook helemaal vol. Helaas ontbraken de eieren, de kaas en de ham maar daar stonden diverse potten met jam tegenover. De gastvrouw begon uitvoerig te vertellen wat er allemaal op tafel stond, er kennelijk van uitgaande dat wij blind waren of nog nooit een ontbijt genuttigd hadden. Beleefd knikten wij voortdurend in de hoop te mogen beginnen. Toen eindelijk het beginsignaal gegeven was, gingen gastheer en gastvrouw aan een lege tafel achter ons zitten en hielden ons het hele ontbijt nauwgezet in de gaten. En dat alles zonder een woord te wisselen. Een bizar tafereel waar we in de loop van de dag hartelijk om gelachen hebben.
Afin, weer een ervaring rijker.
Verder was het vandaag meer een fietsdag van Huize Avondrood: amper 62 km en met nauwelijks een serieuze beklimming. Maar wel weer een mooie route, veelal langs de Saone. Even na 15.00 uur fietsten we Auxonne al binnen, een klein stadje ten zuidoosten van Dijon. In Hotel Le Corbeau konden we ons ding doen en vanavond lekker eten zonder in de gaten gehouden te worden. Zo blijft een fietstocht door Frankrijk verrassend en leuk.