Een café?
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
02 Juni 2025 | Frankrijk, Bourbonne-les-Bains
Waarschijnlijk was ik gisteren te veel onder de indruk van villa la Renardiere waardoor ik een ander hoogtepunt vergat te vermelden. We fietsten in Domremy la Pucelle langs het geboortehuis van Jeanne d'Arc. En even verder langs een enorme basiliek ter ere van de Maagd van Orleans.
Helaas moesten we vanmorgen villa La Renardiere alweer verlaten. Maar wel een plek om te onthouden. In het bruisende centrum van Neufchateau slaan we ons ontbijt en onze lunch in. Net na 9.00 uur vertrekken we onder een donkere hemel, maar met een prima fietstemperatuur. In de loop van de dag passeren we zeker 20 dorpjes met heel veel vervallen huisjes, maar allemaal met een grote tot zeer grote kerk. Maar geen enkel café of winkel of restaurant!!!!! Dus stoppen we na bijna 60 km bij een bankje met uitzicht op een slootje; waarschijnlijk een zijstroompje van de Maas. Die hebben we de afgelopen 500 km zien veranderen van een brede rivier in een steeds kleiner wordend stroompje. We zijn inmiddels dan ook vlakbij de bron van die Maas in Pouilly-en-Bassingny.
Na onze lunch fietsen we nog ruim 20 km en komen bij hotel Le Herard in Bourbonne-les-Bains (bekend om zijn thermale bronnen). Als we ''s avonds door het dorp/stad wandelen, zien we de troosteloosheid van dichtbij. In plaats van een bruisend kuuroord zien we een leeg dorpje met talloze lege winkels en nauwelijks toeristen. Wij besluiten de dag met een lekker diner in het restaurant van ons hotel.