In the Middle of nowhere
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
20 Juni 2023 | Oostenrijk, Neusiedl am See
Soms fietsen we tijdens onze jaarlijkse trip weleens van Niks naar Nergens. Zo ook vandaag. Na een goed ontbijt bij Zistlers weinhof gaan we beginnen aan een rit van 85 km naar Gasthof Hoffmann in Deutsch Haslau. Dit gehucht ligt circa 20 km boven Neusiedl am See en bestaat uit een paar huisjes en uiteraard een kerk met kerkklokken. Om half 10 is het al 27 graden en een paar uur later tikken we de 33 graden al aan. We rijden weer hele stukken door Hongarije en de rijkdom spat er bepaald niet vanaf. Ook de route van vandaag is bepaald geen juweeltje; heel veel open wegen met weinig schaduw en nauwelijks afwisseling. Maar ja, het kan niet iedere dag feest zijn. Omdat Gasthof Hofmann geen avondeten verzorgt en het dichtstbijzijnde restaurant op 40 km ligt, lunchen we tussen de middag en kopen broodjes en yoghurt voor 's avonds. Gasthof Hofmann ligt er verlaten bij maar na een half uurtje bellen verschijnt de eigenaar en kunnen we naar onze kamers. Meer dan een biertje zit er vanavond niet in. Morgen een zeer korte rit naar Bratislava waar we de schade van vandaag waarschijnlijk wel in kunnen halen.