Bofkonten
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
24 Mei 2022 | Spanje, Benalúa de Guadix
Na de semi-rustdag van gisteren moeten we vandaag weer vol aan de bak. En hoe!!
Volgens de routemaker Paul Benjaminse beginnen we vandaag met een onverhard stukje van 14 km dat wel pittig is, maar nergens zwaar. Nou, dat hebben we geweten!
Het was echt een helletocht van 14 km over grind, zand, stenen en rotsblokken met soms hellingen van 14 %. Niet echt leuk, maar de natuur, de uitzichten, de bijna onwerkelijke omgeving maakten (bijna) alles goed.
Toch voelde het begin van de asfaltweg na 14 km afzien als een bevrijding.
Gelukkig gaat de rest van de route over geasfalteerde, rustige binnenwegen. Na ruim 50km kunnen we lunchen in Villanueva de las Torres in zowat het enige open restaurantje in een straal van 50 km. Daarna verder richting Benalua de Guadix, waar we na 82 km uitgedroogd aankomen.
Geloof het of niet, we krijgen daar dezelfde grotwoning als Corrie, Inge en ik in 2012. In de verte zien we de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Wat zijn we toch een stel bofkonten dat we dit allemaal nog kunnen doen en zien!
24 Mei 2022 - 18:32
Joke Van Gestel:
Ja bofkont zijn jullie (wij ook) dat we dat allemaal nog op eigen kracht kunnen. Geniet nog van jullie laatste dagen.
Groetjes Joke