Saharawind
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
18 Mei 2022 | Spanje, Alarcón
Na een goede nachtrust en een prima ontbijt verlaten we om 9.30 uur de Hospederia en de stad Cuenca. Gelukkig komen we vrij snel de stad uit en vervolgen we onze route door La Mancha. Don Quichotte vocht hier tegen windmolens, wij tegen de bloedhete Saharawind.De route is weer mooi, maar toch wat minder dan de afgelopen dagen. Ook de beklimmingen zijn wat minder steil, maar het gaat de hele dag op en af. We lunchen op een rustig pleintje met op de achtergrond een gemeentehuis annex café. Idee voor ons land?
Om half vijf zwoegen we uitgedroogd Alarcon binnen; een stadje met een Moors kasteel, nu veranderd in de kleinste Parador van Spanje. Daar overnachten wij dus niet; wij houden het bij het eenvoudige Meson Don Juan. Een Nederlands echtpaar komt daar na ons aan, maar neemt bij alles voorrang.. Fatsoen is ver te zoeken. Alarcon blijkt een ingeslapen dorp te zijn met 3 restaurants die waarschijnlijk alledrie dicht zijn. Dat wordt nog een opgave voor vanavond.