Siena
Door: Jan Groenen
Blijf op de hoogte en volg Jan
13 Juni 2014 | Italië, Siena
Vanmorgen hebben we genoten van een stevig ontbijt, inclusief eieren, yoghurt met muesli en fruit. Daarvoor moet je dus blijkbaar in een Bikers hotel zijn.
Om 9.00 uur gaan we op weg en tot 13.30 uur moeten we onafgebroken klimmen in een temperatuur van ver boven de 30 graden. De omgeving is schitterend; geen wonder dat Beatrix hier (Tavernelle) een stulpje heeft.
Door wegwerkzaamheden mogen we nog zo'n 15 km omfietsen, maar om 13.30 uur zitten we in Castellina in Chianti aan een lekkere lunch. Ze maken de Michelin ster waar. Ondanks de streek houden we het bij water!!!
Overigens drinken we ieder per dag zeker 5-6 liter WATER!!!!!!!
Na de lunch dalen we af naar Siena en vinden na wat gezoek ons onderkomen. Het langverwachte onweer breekt eindelijk los en we ontvangen de eerste regendruppels op onze reis. Het regenpak laten we ingepakt, zodat onze fietskleding al wat kan weken.
We hebben een pension/hotel/villa vlakbij het oude centrum van Siena; daar gaan we vanavond de boel maar eens op stelten zetten.